Our history
Η ιδέα !!!

Ο Α.Σ Ηλεκτρούπολης ιδρύθηκε το 1987, χρονιά ορόσημο για τον Ελληνικό αθλητισμό σε ομαδικό επίπεδο, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket της Αθήνας.

H σύλληψη της ιδέας ίδρυσης μιας ομάδας μπάσκετ ανήκει στα απλά παιδιά που μεγάλωναν στη γύρω από το γήπεδο περιοχή και έτρεφαν αγάπη για το Μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά και για τη νεολαία της περιοχής. Με τη βοήθεια των αείμνηστων Γεωργίου Γλυνού και Γεώργιου Μαρκόπουλου κατάφεραν και ίδρυσαν τον σύλλογό μας δίνοντας την ονομασία Αθλητικός Σύλλογος Ηλεκτρουπόλεως (Α.Σ.Η).  Η Μαρία Κωστελέτου ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα παιδιά τότε και μας περιγράφει με γλαφυρότητα και νοσταλγία τους πρώτους μήνες της δημιουργίας του συλλόγου:

Τα πρώτα χρόνια του Συλλόγου

Α.Σ.Ηλεκτρούπολης Η ίδρυση

Aργότερα καθώς ο σύλλογος μεγάλωνε και οι ανάγκες αυξάνονταν οι πρωτεργάτες Γιάννης Σκούρας και Θόδωρος Μανωλόπουλος μαζί με τους γονείς μέλη του συλλόγου που προσέφεραν αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους και την συνδρομή τους συνέβαλαν στο να μεγαλώσει και να γίνει αυτό που είναι σήμερα ο σύλλογος. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του το 2007, όλα τα ιδρυτικά μέλη έχουν ανακηρυχθεί ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ του συλλόγου μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ κόπο και πολλές θυσίες, ο σύλλογός μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Αργά στην αρχή, με προσεκτικά βήματα, έχοντας στόχο, οι νέοι, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ,να μπουν στο πνεύμα του αθλητισμού και του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”. Αυτές οι αρχές και οι αξίες,είναι πρώτη και κύρια επιδίωξη μας. Τα χρόνια πέρασαν,πολλοί από τους νεαρούς τότε αθλητές και αθλήτριες, σήμερα είναι οι ίδιοι επιτυχημένοι επαγγελματίες και άξιοι οικογενειάρχες. Η σχέση τους σήμερα με το σύλλογο, είναι όπως και τότε,είναι σχέση αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού. Όντας σήμερα οι ίδιοι οικογενειάρχες, φροντίζουν τα δικά τους παιδιά,να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα και να ενταχθούν και αυτά στο σύλλογό μας, με τις ίδιες αρχές και αξίες.

Tο οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ των μελών του Δ.Σ.,αλλά και μεταξύ των μελών του συλλόγου μας, σε συνάρτηση με τους άρτια εκπαιδευμένους και ηθικά άμεμπτους συνεργάτες-προπονητές, μας έχουν καθιερώσει στην πόλη μας και γενικά στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο σύλλογός μας σήμερα να απαριθμεί πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες.

Η ιστορία του Συλλόγου

1987

Τα παιδιά της Ηλεκτρούπολης ιδρύουν το νέο σύλλογο με τη βοήθεια του δικηγόρου έπειτα από προτροπή του Νίκου Γλυνού και βήθεια του Γιώργου Μαρκόπουλου δικηγόρου και μετέπειτα προέδρου. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και με τη βοήθεια όλων των παιδιών ο νέος Σύλλογος είναι πια γεγονός!                                                                                               

1990-1991

Η ανδρική ομάδα της Ηλεκτρούπολης συμμετέχει στο πρώτο της πρωτάθλημα με διοργανώτρια αρχή την ΕΣΚΑ, ο νότιος τομέας και η ένωση της ΕΣΚΑΝΑ δημιουργήθηκαν στα χρόνια που ακολούθησαν.

2000

Ο Θόδωρος Μανωλόπουλος εκλέγεται πρόεδρος, στη θέση αυτή θα μείνει για 10 χρόνια και θα συμβάλει σημαντικά στο να γίνει αυτό που είναι σήμερα ο σύλλογος. Είναι επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου το όνομα του έχει δοθεί στο εσωτερικό ετήσιο τουρνουά υποδομών.
Πρόεδρος Ο Γ. Πρέκας

2010

Αναλαμβάνει πρόεδρος ο Γιώργος Πρέκας, θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του συμβάλλοντας στο να αποκτήσει ο Σύλλογος τη καλή του φήμη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης μας.

2012

Τον Ιούνιο του 2012 ακούγεται για πρώτη φορά ο ύμνος του Α.Σ.Η. Ο Γρηγόρης Γραικούσης μέλος του Δ.Σ έγραψε τους στοίχους του τραγουδιού μια αναφορά στην ιστορία του Συλλόγου και του Ελληνικού μπάσκετ στη μετά 1987 εποχή.

2017

Τον Σεπτέμβριο του 2017 υπό τη προεδρία του Γιώργου Πρέκα ο Σύλλογος γιορτάζει παρέα με το κόσμο του και τους παλιούς του φίλους και συνεργάτες τα 30 του χρόνια. Μια ξεχωριστή στιγμή για το Σύλλογο και τους ανθρώπους που δούλεψαν για αυτόν όλα αυτά τα χρόνια.

2020

Ο “Αθλητικός Σύλλογος Ηλεκτρούπολης Ελληνικού (Α.Σ.Η.Ε)” είναι γεγονός! Η απορρόφηση του Α.Ε Ελληνικού από τον Α.Σ Ηλεκτρούπολης αποτελεί την αρχή μιας πορείας προς το μέλλον που θα ενώνει το δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η νέα οντότητα θα πρεσβεύει τις αξίες και τα πιστεύω που χαρακτηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το Σύλλογο !

«Ένας Δήμος.. Μία Ομάδα..
Μία Μεγάλη Ενωμένη Αθλητική Οικογένεια.
Αποφασίστηκε σήμερα Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στην Γενική Συνέλευση των μελών του Αθλητικού Συλλόγου Ηλεκτρούπολης κατά πλειοψηφία η αλλαγή του ονόματος, του σήματος καθώς και η συνένωση με το αθλητικό σωματείο ΑΕΣΕΛ.
Πλέον η ομάδα μας που ως γνωστών αγωνίζεται στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ ΑΝΔΡΩΝ θα ονομάζεται “Αθλητικός Σύλλογος Ηλεκτρούπολης Ελληνικού” με το ακρωνύμιο ΑΣΗΕ και το νέο μας σήμα θα φέρει το ατίθασο άλογο μαζί με την δάδα και το έτος 1987 πάνω σε μια μπάλα του μπάσκετ, θα αναγράφονται επίσης οι δύο πόλεις Ελληνικό, Αργυρούπολη που αποτελούν πλέον ένα και ενιαίο Δήμο και τα χρώματα μας θα είναι το Μπορντό, το μπλέ και το λευκό τα οποία αποτυπώνονται πάνω στο νέο λογότυπο.
Η ιστορία μας παραμένει ζωντανή ως οδηγός για το μέλλον και ελπίζουμε σύντομα να γραφτούν και νέες σελίδες με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τον ενιαίο σύλλογο μας.
Καλή μας επιτυχία.!!»