Η ιστορία του Συλλόγου

Ο σημερινός Σύλλογος “Α.Σ Ηλεκτρούπολης Ελληνικού” αποτελεί προιόν της απορόφησης της Α.Ε Ελληνικού από τον Α.Σ Ηλεκτρούπολης, που έγινε το καλοκαίρι του 2020. Ο στόχος αυτού του εγχειρήματος είναι ένας σύλλογος που να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλο το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Α.Σ Ηλεκτρούπολης ιδρύθηκε το 1987, χρονιά ορόσημο για τον Ελληνικό αθλητισμό σε ομαδικό επίπεδο, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ και την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο Eurobasket της Αθήνας.

H σύλληψη της ιδέας ίδρυσης μιας ομάδας μπάσκετ ανήκει στα απλά παιδιά που μεγάλωναν στη γύρω από το γήπεδο περιοχή και έτρεφαν αγάπη για το Μπάσκετ και τον αθλητισμό, αλλά και για τη νεολαία της περιοχής. Με τη βοήθεια των αείμνηστων Γεωργίου Γλυνού και Γεώργιου Μαρκόπουλου κατάφεραν και ίδρυσαν τον σύλλογό μας δίνοντας την ονομασία Αθλητικός Σύλλογος Ηλεκτρουπόλεως (Α.Σ.Η).  Η Μαρία Κωστελέτου ήταν ανάμεσα σε εκείνα τα παιδιά τότε και μας περιγράφει με γλαφυρότητα και νοσταλγία τους πρώτους μήνες της δημιουργίας του συλλόγου:

Aργότερα καθώς ο σύλλογος μεγάλωνε και οι ανάγκες αυξάνονταν οι πρωτεργάτες Γιάννης Σκούρας και Θόδωρος Μανωλόπουλος μαζί με τους γονείς μέλη του συλλόγου που προσέφεραν αφιλοκερδώς τη βοήθειά τους και την συνδρομή τους συνέβαλαν στο να μεγαλώσει και να γίνει αυτό που είναι σήμερα ο σύλλογος. Με ευκαιρία τη συμπλήρωση των είκοσι χρόνων από την ίδρυση του το 2007, όλα τα ιδρυτικά μέλη έχουν ανακηρυχθεί ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ του συλλόγου μας.

Όλα αυτά τα χρόνια, με πολύ κόπο και πολλές θυσίες, ο σύλλογός μας μεγαλώνει και αναπτύσσεται. Αργά στην αρχή, με προσεκτικά βήματα, έχοντας στόχο, οι νέοι, αγόρια και κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ,να μπουν στο πνεύμα του αθλητισμού και του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ”. Αυτές οι αρχές και οι αξίες,είναι πρώτη και κύρια επιδίωξη μας. Τα χρόνια πέρασαν,πολλοί από τους νεαρούς τότε αθλητές και αθλήτριες, σήμερα είναι οι ίδιοι επιτυχημένοι επαγγελματίες και άξιοι οικογενειάρχες. Η σχέση τους σήμερα με το σύλλογο, είναι όπως και τότε,είναι σχέση αγάπης, εκτίμησης και σεβασμού. Όντας σήμερα οι ίδιοι οικογενειάρχες, φροντίζουν τα δικά τους παιδιά,να ακολουθήσουν το δικό τους παράδειγμα και να ενταχθούν και αυτά στο σύλλογό μας, με τις ίδιες αρχές και αξίες.

Tο οικογενειακό κλίμα που κυριαρχεί μεταξύ των μελών του Δ.Σ.,αλλά και μεταξύ των μελών του συλλόγου μας, σε συνάρτηση με τους άρτια εκπαιδευμένους και ηθικά άμεμπτους συνεργάτες-προπονητές, μας έχουν καθιερώσει στην πόλη μας και γενικά στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα ο σύλλογός μας σήμερα να απαριθμεί πάνω από 200 αθλητές και αθλήτριες.

Για όποια απορία σας μπορείτε να μας καλέσετε:

18:00 – 22:30 Καθημερινά, 10:00 – 13:30 Σ/Κ ώρες 18:00 – 22:30

2109607140
2109941808